Servei personalitzat de dosificació (SPD)

Què és el servei personalitzat de dosificació (SPD)?

El servei personalitzat de dosificació (SPD) és una eina que ens permet facilitar la presa de la medicació, la seva organització i aconseguir en definitiva el compliment terapèutic (que els medicaments es prenguin correctament). La medicació s'ordena segons dies de la setmana i hores.

A qui va dirigit?

  • Pacients grans que viuen sols 
  • Pacients que depenen d'un o diversos cuidadors
  • Pacients que prenen molt medicaments (polimedicats)
  • Pacients amb pautes de medicació complexes
  • Pacients que oblidin freqüentment les preses

Com ho fem?

Ens encarreguem de preparar tota la medicació que us fa falta per tota la setmana. La posem en uns blisters setmanals. Vosaltres només haureu d'obrir la pestanya del dia i hora que toca, i prendre els medicaments. Així de fàcil!

I els medicaments que tinc a casa?

Nosaltres ens encarreguem d'anar-vos traient la medicació, no cal que us preocupeu de la recepta electrònica ni de tenir els medicaments a casa. Els medicaments els tindreu a la farmàcia, en el blíster setmanal, ja preparats i a punt per venir cada setmana a buscar-los i  prendre'ls.

I si el metge em canvia algun medicament?

Quan el metge us faci algun canvi de medicació, ens haureu d'informar i nosaltres a partir d'aquell moment ho prepararem tal i com us ho han prescrit.

Qui em prepararà la medicació?

L'equip de la farmàcia que està acreditat pel col·legi oficial de farmacèutics de Girona. Per a la seva preparació ens basem en la guia de seguiment farmacoterapèutic amb sistemes personalitzats de dosificació, elaborada pel Departament de Salut i el consell de col·legis de farmacèutics de Catalunya. L'Elisabeth Hostench és la farmacèutica encarregada de supervisar i controlar que sempre tingueu la medicació a punt.

Demanar cita

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.